Den amerikanske epoke – fra kold krig til krig mod terror

Af Jacob Jensen

Bogen gennemgår de kendte amerikanske internationale aktioner siden begyndelsen af den kolde krig og de officielle amerikanske påskud for intervention. Præsident Roosevelt havde fuldt kendskab til det kommende japanske angreb på Pearl Harbor i 1942, men fandt det ”nødvendigt at handle uærligt for nationens bedste”, som en historiker sagde, for at få USA ind i 2. Verdenskrig. Roosevelts handling retfærdiggjorde tilsyneladende senere præsidenters brug af samme metoder for at engagere USA i krige og kendetegner den interventionspolitik, der har præget mere end 6 årtiers verdenshistorie. Pris (paperback): 200 kr. plus forsendelse. Kontakt forlaget eller Jacob Jensen: jjensen4@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>